Animale Originare În Japonia

Japonia este binecuvântată cu o natură bogată care reflectă istoria ei. Istoria sa geologică ia dat o floră și o faună extraordinară. Japonia are un habitat divers, care susține specii bogate de animale. Peste 80,000 speciile de animale au fost confirmate în Japonia. Cele mai multe specii de animale sunt de neînlocuit, au evoluat de-a lungul anilor și au format un ecosistem unic prin interacțiunea dintre ele. Există aproximativ 153 specii de mamifere din țară, din care 3 sunt critic periclitate, 22 sunt pe cale de dispariție, iar speciile 13 sunt clasificate ca fiind vulnerabile. Mai jos sunt câteva dintre animalele originare din Japonia.

10. Roată de coroană

Macara roșie-coroană este o macara mare cunoscută ca simbol al norocului și longevității în unele părți ale lumii. Macara japoneză se numără printre cele mai rare macarale din Asia de Est. Numele lor provine de la patch-ul de piele roșie gol pe coroana care se transformă mai luminoase în timpul sezonului de reproducere. Macaraua coroană roșie este de culoare albă de zăpadă, cu negru pe părțile inferioare ale aripilor. Bărbații au, de asemenea, obraji negre, gât și gât, în timp ce femelele sunt gri în aceste locuri. Macaralele se găsesc în Hokkaido și sunt în majoritate nemigrative. Sunt omnivore și se hrănesc cu orez, morcovi și plante de apă.

9. Ussuri Black Bear

Ursul negru Ussuri este cel mai mare subspecii ursului negru asiatic. Este nativ din Orientul Îndepărtat, inclusiv Peninsula Coreeană. Ursul negru Ussuri este numit după râul Ussuri, care trece prin Rusia și China. Are guler alb sau crem "moon", care este comun pe ursul negru asiatic, dar are urechi mai mari comparativ cu alte specii. Ursul masculin cântărește aproximativ 200 kg în timp ce femela cântărește 140 kg. Urșii ursuri negri își petrec cea mai mare parte a iernilor în dunăre și sunt preponderent nocturne. Ursul este omnivor, dar predominant erbivor, hrănindu-se cu iarbă, nuci și termite.

8. Steaua Marelui Leu

Leul de mare al lui Stellar este o specie de leu de mare care a fost clasificată ca fiind aproape amenințată. Este cel mai mare dintre sigiliile urechilor, dar cu dimensiuni inferioare în rândul pinipedelor. Recentul lor declin semnificativ și inexplicabil a atras atenție considerabilă. Lionii de mare adulți Stellar sunt mai ușori decât majoritatea leilor de mare. Culoarea sa variază de la galben pal până la murdar și, uneori, roșiatic. Bărbații se pot deosebi de femela de fruntea superioară și de părul mai gros din jurul gâtului. Leii de mare trăiesc în apele de coastă din cauza climatului temperat rece. Ele sunt în principal carnivore, dar pot cădea pradă balenelor ucigașe.

7. Tuberculoasa japoneză

Broasca țestoasă japoneză este o specie de broască țestoasă aparținând familiei Geoemydidae. Este endemic pentru Japonia și este local cunoscut sub numele de "Nihon ishigame". Populația sa a scăzut semnificativ în ultimele două decenii, în principal datorită pierderii habitatelor. Cu toate acestea, încă nu trebuie declarat amenințat. Țestoasa are o carapace brun-gălbui și un cap de măslin-maroniu. Femela este mai mare decât masculul și poate crește până la 21 centimetri lungime. Cu toate acestea, masculii au cozi mai lungi. Dieta unei broaște țestoase japoneze este variată și include broaște, insecte de apă, mormoloci și râme.

6. Fazanul verde

Fazanul verde este endemic și nativ al arhipelagului japonez și al păsării naționale din Japonia. Se găsește în principal în Honshu, Kyushu și Shikoku. Pasărea este răspândită pe tot cuprinsul ei și poate fi văzută întotdeauna pe terenurile agricole și pe așezările umane. Fazanul de sex masculin verde are un penaj verde pe piept și pe flanc, în timp ce femela are un penaj negru maroniu. Masculii sunt puțin mai mari decât femela. În Japonia, celor care dețin licențe de vânătoare li se permite să vâneze pasărea. Pot captura cel mult două păsări de sex masculin pe zi. Cu toate acestea, nu este permisă înregistrarea unei păsări de sex feminin.

5. Salamandarul gigant japonez

Salamandrul japonez gigant este endemic în Japonia și se găsește în sud-vestul Japoniei. Un salamandru adult poate crește până la aproximativ 5 picioare lungi și cântărește kilograme 55. Salamandrul gigant japonez este cel de-al doilea mare amfibian din lume. Are o piele căptușită, maro și neagră, care îi ajută să camufleze împotriva fundului râului. Ochii sunt mici și nu au pleoape în timp ce gura trece peste lățimea capului. Salamandarul gigantic japonez se protejează de pradă prin eliberarea unei substanțe lăptoase puternice. Dieta sa constă din insecte, pești și broaște.

4. Sika Deer

Cerbul Sika este o specie de cerb originar din anumite părți ale Asiei de Est și introdusă, de asemenea, în unele părți ale lumii. Speciile sunt în exces în Japonia. Numele "Sika" provine din cuvântul japonez "Shika", care înseamnă căprioară. Cerbul Sika se numără printre puținele specii de cerbi care nu au pete la atingerea maturității. Unele specii au pete mari, în timp ce altele au pete aproape invizibile. Culoarea pelage variază de la mahon la negru. Blana se închide în timpul iernii. Este, în principal, furaje în timpul zilei, în curățenie neuniformă în pădure.

3. Japoneză Macaque

Macacul japonez este o maimuță terestră de specie. Se mai numește "maimuță de zăpadă", deoarece locuiește în zonele în care zăpada acoperă culturile cultivate pentru câteva luni ale anului. Maimuța este dimorfică sexuală, masculii cântărind aproximativ 11 kg, în timp ce masculii cântăresc 8 kg. Are o față roz și posterioară cu restul corpului acoperit cu păr gri. Blana este adaptată zonei reci, cu o grosime crescândă pe măsură ce temperatura scade. Macacul japonez este omnivor, consumând varietăți de produse alimentare, inclusiv specii de plante, insecte și sol 213.

2. Dugong

Dugongul este un mamifer marin și una dintre speciile vii ale familiei Dugongidae. Este singurul mamifer erbivor strict marin. Dugong are un corp mare, cu formă cilindrică, înclinând ambele capete. Pielea este groasă și netedă și are o culoare palidă la naștere și se întunecă cu vârsta. Corpul are păr răsturnat care este în principal dezvoltat în jurul gurii. Coapsele și flippersul coincid cu cele ale unui delfin. Dugongurile sunt comune în apele de coastă calde. Se face referire la "vaca marină" deoarece dieta sa constă din iarbă de mare. Dugong îngrădește întreaga plantă, inclusiv rădăcina.

1. Amami Rabbit

Iepatul Amami este un iepure aflat frecvent în Amani Oshima și Toku-no-Shima în Japonia. Este o rămășiță supraviețuitoare a iepurilor străvechi care locuiau o dată pe continentul asiatic. Iepurele are picioare scurte și picioare posterioare. Corpul său este voluminos și acoperit de peeling gros, lăcuit, maro închis. Frunzele au gheare puternice și aproape drepte, în timp ce cele pe picioarele din spate sunt curbate. Dieta de iepure Amami este alcătuită din specii de plante 29, inclusiv arbuști și plante erbacee.