Ce Animale Trăiesc În Africa?

Africa este dotată cu o gamă variată de animale sălbatice. Pentru fiecare setare ecologică, există animale sălbatice care să se potrivească și habitate în care să le susțină. Unele dintre aceste animale sălbatice sunt clasificate ca "pe cale de dispariție", în timp ce altele sunt mai populare și, prin urmare, de "cel mai puțin îngrijorat". Indiferent de dimensiunile fiecărei populații, acestea contribuie fiecare la echilibrul biodiversității în interiorul și pe teritoriile lor africane respective.

10. Girafă

Girafa este cel mai înalt animal din lume și este bine cunoscut pentru picioarele și gâtul lung. De la cap până în picioare, înălțimea unei girafe mature este de la picioarele 14 la 19, iar animalul cântărește de la 1,750 la kilograme 2,800, potrivit National Geographic (NG). Are o coamă maro pe gât, iar capul are două coarne păroase. Blana girafei are patch-uri maronii colorate cu negru, care sunt separate de o culoare bej. Este ierbivore și se hrănește cu frunze, muguri de copaci și cu lăstari din copaci precum salcâmul și alte plante spinoase și iarbă în cantități mai mici. Girafa se găsește în țări africane precum Kenya, Camerun, Ciad, Niger, Uganda, Africa de Sud, Namibia și Botswana. Aceste țări dispun de câmpii sălbatice de pășuni, de păduri și de savanele care sunt potrivite pentru acestea. O girafă este socială, iar femelele trăiesc în grupuri de animale 10 și 12. Când sunt fericiți, girafele vor galope și se vor comporta jucăuș. Un bărbat atinge maturitatea sexuală la 7 ani și o femeie la 4 ani. Durata medie de viata este de 25 ani. Potrivit Fundației Giraffe Conservation, mai puțin de girafele 80,000 rămân la nivel global.

9. Hipopotam

După elefant și rinocer, hipopotamul este al treilea cel mai mare mamifer terestru din lume. La maturitate completă, cântărește de la 5,000 la kilograme 8,000. Lungimea hipopotamului de la cap până la rump este de la 9.5 la picioarele 14, iar lungimile cozilor sunt de la 35 la 50 centimetri, potrivit National Geographic. Este vorba de picioarele 5 înalte la umerii, potrivit Fundației Africa Wildlife Foundation (AWF). Există două specii, ambele fiind găsite în Africa. Acestea sunt hipopotamul mare și hipopotamul. Hipopotamul mare este găsit la sud de Sahara din Africa de Est, în timp ce specia Pygmy trăiește în Africa de Vest. Habitatul său preferat este mlaștini, lacuri și râuri, unde pot rămâne scufundate până la ore 16, potrivit National Geographic. Hipopotamul este ierbivore și se hrănește cu ierburi, stuf și plante. Pielea ei este fără păr și este de culoare maroniu închis până la gri-negru în culoare, iar sub-bebelușul este roz. Pielea hipopotasculară secretă o substanță roșie uleioasă care acționează ca un bloc de soare, hidratant și mecanism de protecție împotriva germenilor. Hipopoții sunt sociali și trăiesc în grupuri de la 20 la 100. În timpul zilei, hipopotamul este sedentar, dar la apus se lasă apa să pască. În anii 5-6, femeile realizează maturitatea sexuală. Durata medie de viață a hipopotamului în sălbăticie, potrivit National Geographic, este de zece ani.

8. gnu

Puiul negru este un mamifer erbivor aparținând familiei antilope. Ea are o coamă neagră întunecată pe gâtul superior și inferior, și coarnele ascuțite, ascendente în sus, coapte negre. Haina sa este maro deschis, cu urme de culoare neagra. Înălțimea lui Wildebeest este picioarele 4.5 și lungimea sa până la picioarele 8 și cântărește până la kilograme 600, potrivit National Geographic. Habitatul său este campiile ierboase și pădurile deschise aflate în Africa centrală, sudică și estică, cum ar fi cele găsite în rezervațiile de joc Serengeti și Masai Mara. Wildebeests sunt animale sociale care se aglomera și călătoresc în efective și sunt active atât în ​​timpul zilei, cât și în timpul nopții, tot timpul pășind constant. Maturitatea sexuală pentru femei începe de la 1.5 la 2.5 ani și pentru sexul masculin de la 3 la 4 ani. În sălbăticie, durata lor medie de viață este de până la 20 ani, potrivit National Geographic. Stăpânii Wildebeest sunt răniți de leii, ghepardii, hienele, câinii de vânătoare și crocodili și sunt în mod special sensibili la acestea în timp ce traversează râuri precum râul Mara care migrează spre Serengeti.

7. Lemur

Lemurul este un primat cu o coadă lungă, plină, alb-negru. Are un bot asemănător unui câine, nas și buze, pleoapele sunt întunecate, iar urechile blânde sunt albe. Buzunarul gros al lui Lemur este maroniu cenușiu pe spate și gri pe membrele și cârpă. Subsolul său are un amestec de culori albe, gri și crem, conform inițiativei ARKive (AI). Fața lemurului este albă, iar ochii sunt înconjurați de patch-uri întunecate, iar partea superioară a membrelor anterioare are blană gri-albă, în timp ce labele și picioarele sunt întunecate. Acesta cântărește 5 la kilograme 5.7. Lungimea cozii lemurului este de centimetri 55, iar lungimea capului și a corpului este de la 8.5 la 45.5 centimetri, potrivit National Geographic. Se întâlnește în pădurile spinoase ale Madagascarului, în pădurile galeriei de pășuni, în pădurile de foioase uscate, în pădurile tropicale, în canalele stâncoase și în terenurile cu pământ uscat, potrivit inițiativei ARKive. În aceste habitate, se hrănește cu fructe, frunze, flori, tulpini, păianjeni, omizi, cicadii, gogoși de insecte, păsări, cămeleoni și lăcuste. Lemuri trăiesc în trupe care pot cuprinde de la 6 la 30 dintre ele fiecare. Ei sunt feroce în protejarea teritoriului lor și folosesc mirosul lor ca mecanism de apărare. Maturitatea sexuală pentru un lemur începe de la 2.5 la 3 ani. În sălbăticie, un lemur poate trăi în medie cu 18 ani, potrivit National Geographic.

6. Elefantii din Africa

Elefantul african este cel mai mare animal de pe pământ, cu două subspecii. Acestea sunt pădurile și elefanții africani Savanna. Înălțimea sa la înălțimea umărului variază de la picioarele 8.2 la 13 și cântărește 5,000 la kilograme 14,000, potrivit National Geographic. Lungimea elefantului african de la cap până la rump este de la 19 la picioarele 24, potrivit World Wide Fund for Nature (WWF). Stofa ei încrețită este de culoare gri și este acoperită cu blană scurtă. Elefantul african are un trunchi pentru a mirosi, a respira, a bea apă și a lua obiecte ca mâncarea. Populațiile elefantului african se află la sud de deșertul Sahara în țările din regiunea de est, centrală, sudică și occidentală precum Kenya, Guineea, Niger, Africa de Sud, Tanzania, Uganda, Zimbabwe și altele. Habitate potrivite pentru elefanții africani sunt pășunile și savana de salcâm, pădurile miombo și regiunile împădurite, în care se hranesc zilnic zilnic până la un kilogram de alimente precum rădăcini, iarbă, fructe, frunze de copaci și frunze. Elefantul african trăiește în efective de 300, format din bărbați și femei separate. Uneori, mai multe unități de familie se alătură pentru a forma un clan de aproximativ 10 elefanți, fiecare condus de o femeie, potrivit World Wide Fund for Nature. Elefantii elefanti indeplinesc maturitatea sexuala de la 70 la 10 ani, in functie de Animal Diversity (AD). În sălbăticie, au o durată medie de viață de până la 12 ani, potrivit National Geographic.

5. Zebră

Zebra este un mamifer erbivor cunoscut pentru dungile sale alb-negru pe tot corpul. Înălțimea sa la umăr este de la 3.5 la picioarele 5 și cântărește de la 440 la kilograme 990. Africa de Est și de Sud este locul în care populațiile de zebre sunt răspândite în țări precum Kenya, Tanzania, Uganda, Rwanda, Etiopia, Namibia, Angola și Africa de Sud, potrivit Fundației Wildlife Africa. Aceste țări au pășuni fără copaci și habitate de pășuni cu savană, cu ierburi, arbuști, ierburi, crengi, frunze și coajă pentru ca zebrele să se hrănească. Zebrele sunt animale sociale care trăiesc în hareme, cuprinzând un armăsar și până la șase zebre femele plus cei tineri, conform Defenders of Wildlife (DW). Uneori se întâlnesc și formează hareme de până la membrii 30. Zebra se culcă în picioare și va lătra pentru ai avertiza pe ceilalți despre pericol. O zebră feminină atinge maturitatea sexuală la 2 ani și un bărbat la 3 ani. În sălbăticie, o zebră poate trăi în medie cu 25 ani, potrivit National Geographic. Prădătorii săi sunt lei, ghepardi, hienici, câini de vânătoare și oameni.

4. Mamba occidentală verde

Mamba verde de vest este un șarpe lucioasă, verde, a cărui ancoră este o lumină verde strălucitoare. Lungimea medie a acestuia este 6, iar cea mai mare înregistrare vreodată a fost picioarele 12. Potrivit Uniunii Internaționale pentru Conservarea Naturii (IUCN), mamba verde de vest este nativă din Benin, Gambia, Guineea, Guineea-Bissau, Senegal, Sierra Leone și Togo. În aceste țări, mamba verde de vest trăiește în păduri umede unde precipitațiile depășesc milimetri 1,500 anual, însă în Togo gama habitatului include păduri deschise uscate în nord, savana Guineea în vest și zonele lacurilor litorale. În acest mediu se alimentează în principal pe rozătoare, precum și pe păsări, șopârle și lilieci, potrivit Uniunii Internaționale pentru Conservarea Naturii. Mamba vestică verde trăiește pe suprafețe abandonate de termite și animale, și pe terenuri stâncoase și perie rară. Este nocturn în cazul în care populațiile sale sunt mari. Dacă este înconjurat, vestul verde mamba verde și lovește inamicul cu venin albicos care afectează respirația și ritmul cardiac. Poate atinge viteze de kilometri 7 pe oră în cazul în care rulează de la prădători. Mambas verde de Vest duce un stil de viata solitar, iar masculii gaseste un partener de sex feminin in primavara prin urmarirea lor trasee de parfum, potrivit unui raport Zoo Jacksonville. Maturitatea sexuală începe cu cel puțin 18 luni, iar șarpele are o durată de viață de 12 până la 20 ani în captivitate, potrivit revistei Reptiles.

3. Rinocerul alb

După elefant, rinocerul alb "aproape amenințat" este cel de-al doilea cel mai mare mamifer terestru din lume. Culoarea pielii este gri-brun, deși primul nume sugerează că este alb. La maturitate completă, lungimea albă a rinoreii de la cap până la rump este de la 3.4 la 4.2, iar lungimea cozii este de la 50 la 70 centimetri, potrivit National Geographic. Înălțimea rinocerului alb până la umăr poate ajunge la contoare 1.85, potrivit World Wide Fund for Nature, iar coarnele frontale pot fi 60 până la 150 centimetri lungime. Potrivit National Geographic, greutatea sa este între 3,168 și 7,920 tone, deși femeile sunt semnificativ mai mici. În Africa, procentul 98.8 din rinocerii albi este în Africa de Sud, Namibia, Zimbabwe și Kenya, potrivit Fondului Mondial pentru Natură. Aceste țări au pășuni tropicale și subtropicale, savană și arbuști pe care se hrănește. În comparație cu rinocerii negri, rinocerii albi au un craniu mai lung, mai puțin păr și sunt mai mari. În jurul rinocerozelor 14 alb femele cu vițeii lor se pot aglomera, în timp ce sunt apărat de bărbați adulți în teritorii de la 1 la 3 kilometri pătrați marcat cu grămezi de îngrășăminte. Masculii care concurează pentru femele se vor angaja în conflicte serioase cu coarnele lor. Maturitatea sexuală pentru femei începe de la 4 la 5 ani, dar se reproduce numai după anul 6 sau 7. Între timp, bărbații încep să împerecheze de la 10 la 12 ani. Rinocerul alb are o durată de viață de 40 ani, potrivit World Wide Fund for Nature.

2. Spot Hyena

Renumit ca un măturător de lașitate, hiena reperată este un vânător curate, cu aspect de câine, și este cel mai mare carnivor din Africa după leu, potrivit inițiativei ARKive (AI). Hiva cântărește de la 110 la kilograme 190, lungimea lui de la cap până la rump este între 0.86 și 1.5 metri, iar coada este de la 25 la 36 centimetri, conform National Geographic. Culoarea blanii pătate a hienelor este nisipoasă, ghimbir, gri sau maro, cu pete întunecate pe spate, cârpă și picioare care se estompează cu vârsta, conform inițiativei ARKive. Ca carnivor captivant, se hrănește în mare parte cu carcasele animalelor moarte. Spoturile de hienă pot aseza, în mod colectiv, și pot coborî, un negru mare, precum și antilope și bivoli. Are fălci puternice care zdrobesc oasele grele pentru a obține măduva nutritivă, dar și păsări, șopârle, șerpi și insecte, potrivit National Geographic. Hena poate fi alergată rapid pe distanțe lungi fără oboseală și produce sunete asemănătoare râsului. Hienele trăiesc în clanuri de până la animale 90 care își apără teritoriul. Hienele de sex feminin sunt dominante față de masculi, potrivit unui raport al grupului de specialiști din cadrul Uniunii pentru Conservarea Naturii. Populația de hienă predomină în Africa Subsahariană, cu excepția pădurilor tropicale din Congo, potrivit inițiativei ARKive. Kenya, Tanzania, Etiopia, Botswana, Africa de Sud și Namibia au cele mai mari populații de hienă reperate. Aceste țări au savane, pășuni, păduri și păduri montane de până la 4,000 metri în altitudine unde locuiesc hienile reperate. Gradul de maturitate sexuală se realizează în anii 2-3 și are o durată medie de viață de până la 25 ani în sălbăticie, potrivit National Geographic.

1. ghepard

Cel mai rapid mamifer terestru din lume este ghepardul. Ea atinge viteze de kilometri 60 pe oră în doar trei secunde, potrivit National Geographic. Ea are pete negre și galbene până la moale de culoare portocalie și cântărește 77 la kilograme 143. Lungimea gheparatului de la cap până la rump este de la 1.1 la 1.4 metri, iar coada este de la 65 la 80 centimetri lungime. Potrivit Fundației Wildlife Africa, există aproximativ 7,500 de ghepardi rămași în sălbăticie, care locuiesc în teritoriile din Africa de Est și de Sud în țări precum Kenya, Africa de Sud, Tanzania, Uganda și alte țări învecinate. Aceste țări au pajiști înalte și păduri sădite înalte, pe care ghepardii se bazează pentru camuflajul natural în timpul vânătorilor. Aceste habitate au, de asemenea, gazele, viței, impali, iepuri de câmp și erbivore copți mai mici, care fac parte din regimul ghepardului. Ghepardele sunt în mare parte solitare, dar uneori bărbații din aceleași pui trăiesc în grupuri mici. Femelele sunt solitare, cu excepția cazului în care cresc puii. Pentru a-și supune și a-și ucide prada, ghepardul îl bate jos și mușcă gâtul ca să-l sufoce. Se poartă ca o pisică domestică. Ghepardul atinge maturitatea sexuală de la 20 la 23 luni, potrivit Fundației Cheetah, iar în sălbăticie are o durată medie de viață de la 10 la 12 ani.