California Condor Fapte: Animale Din America De Nord

Descriere Fizica

Conducătorul din California este clasificat ca un vultur din Lumea Nouă și, cu o aripă a picioarelor 8-10 în lățime, este cea mai mare pasăre din America de Nord. Penajul unui condor adult din California este în întregime negru, cu excepția unei benzi albe situate pe partea inferioară a fiecărei aripi. Păsările tinere, între timp, au o culoare maro închisă. Ca și alte specii de vultur, capul condorului din California este gol de pene și făcut periculos de un cioc impunător și agățat. Picioarele sale sunt, în general, de culoare gri și, spre deosebire de alți vulturi, înălțimile sale sunt relativ greoaie și, prin urmare, mai potrivite pentru mersul pe jos decât pentru vânătoare.

Dietă

Ca măturător, dieta din dieta consorțiului din California este "carrion", carnea decăzută a animalelor deja moarte. Mâncărurile sale preferate provin de la mamifere mari, terestre, cum ar fi caprinele, bovinele, porcii, caii și chiar și câinii și urșii sălbatici. Acestea fiind spuse, se vor hrăni ocazional cu carcasele mamiferelor mai mici, cum ar fi iepurii, vulpi și coioți. În plus, dacă locația le permite, chiar mamifere marine cum ar fi balene și leii de mare pot să apară pe meniul condor. Deoarece nu au simțuri de miros, California își dorește să-și găsească mâncarea prin ochii cerului pentru alți cioburi, cum ar fi vulturii și alte specii de vulturi.

Habitat și Range

În trecut, California condors a prosperat peste tot în America de Sud-Vest, precum și de-a lungul Coasta de Vest a Statelor Unite. Astăzi, însă, acestea sunt considerate critic periclitate, iar gama lor a fost redusă la mai multe buzunare mici din California, Arizona și Utah. În aceste regiuni, condorii se găsesc în păduri stâncoase și păduri de conifere. Cuiburile lor, de-a lungul timpului, sunt de obicei construite pe copaci sau pe fețele unor stânci mari. În prezent, există două sanctuare dedicate recuperării condorului din California. Acestea sunt sanctuarul condorului Sisquoc din Wilderness San Rafael și Sanctuarul de la Sespe Condor din Padurea Națională Los Padres, în județele California din Santa Barbara și respectiv Ventura.

Comportament

Conducătorii din California își petrec cea mai mare parte a timpului zboară în căutarea hranei. În timp ce zboară, s-au cunoscut că au ajuns la aproape 60 mile pe oră și pentru a atinge altitudini amețitoare de mai mult decât picioarele 15,000. Păsările au o structură socială complexă, care deseori operează în grupuri, în care se stabilește o ordine și un lanț de comandă prin limbajul corpului și o serie de șireturi și mormăi. Această ordonare este cea mai vizibilă atunci când se hrănesc, deoarece păsările dominante vor mânca înaintea inferiorilor lor. În afara oamenilor, păsările au foarte puține amenințări naturale. Acestea fiind spuse, s-au cunoscut totuși că se luptă și că sunt uciși de vulturul de aur în vecinătatea unei surse disputate de carouri.

Reproducere

Conducătorii din California ating, de obicei, maturitatea sexuală la vârsta de șase ani. În acest moment, vor începe să caute un partener. Pentru a atrage un partener, condorii de sex masculin se vor prezenta într-un spectacol, întorcându-și capetele roșii și umflarea penei. Odată ce o femeie a fost uimită de acest afișaj, o pereche va deveni partener pe viață. Perechea va construi un cuib deasupra unui copac sau a unei stânci, unde femeia va pune un singur ou la fiecare doi ani, între ianuarie și aprilie. 53-60 zile mai târziu, oul va ieși. Păsările tinere se vor culca cu părinții timp de până la doi ani, înainte de a se stabili pe cont propriu. În acest moment, părinții vor crea, de obicei, un nou cuib și vor ridica o altă pasăre. Acest lucru poate continua pentru majoritatea vieții păsărilor, care poate dura până la un număr incredibil de 60 ani.